עובד החל להיות מועסק בגיל 72 ופוטר בגיל 82. האם זכאי להפרשות לפנסיה על אף שהחל לעבוד לאחר גיל פרישה, והאם זכאי העובד לפיצויי פיטורים לאחר שפוטר?
בפסק דין שניתן בבית דין אזורי לעבודה בתל אביב – יפו תבע עובד את מעסיקו על שלא קיבל לפיצויי פיטורים (לאחר שפוטר) וכן לתובע לא הופרשו כספים לפנסיה
הנתבע מצידו טען כי התובע החל לעבוד לאחר גיל פרישה ולכן הוא איננו זכאי להפרשות לפנסיה או לפיצויי פיטורים.
הכרעת השופט: על פי חוק פיצויי פיטורים היה על הנתבע לשלם לתובע פיצויי פיטורים, ללא קשר לגיל התובע. בדב"ע מא/3-92 יוסף מורנו – חרות בע"מ נקבע כי עובד שהחל לעבוד לאחר הפרישה והתפטר בדין מפוטר זכאי לפיצויי פיטורים וכך גם הדין אם העובד מפוטר, ללא קשר לגילו אלא אם התפטרותו נובעת מהתפטרות בשל גילו ואז לא יהיה זכאי לפיצויי פיטורים. עובד המפוטר מעבודתו, יהא גילו אשר יהא – זכאי לפיצויי פיטורים מכוח סעיף 1 לחוק פיצויי פיטורים
האם היה מחויב הנתבע להפריש כספים לפנסיה על אף שהתובע עבר את גיל הפרישה? התשובה לכך היא כן, אלא אם קיבל התובע קצבה אחרת ולא מהמל"ל, כפי שנקבע בסעיף 4א (6) לצו ההרחבה לפנסיה חובה. משכך התובע זכאי לפיצוי בגין אי הפרשת כספים לקרן פנסיה.
לשכת המסחר ירושלים פועלת לעדכן את חבריה בהלכה הפסוקה, ובאירועים חשובים בעולמות המשפט והעסקים. יחד עם זאת, אין האמור לעיל מהווה יעוץ משפטי ואין האמור מהווה תחליף לייעוץ משפטי. ככל שבפניכם סוגיה משפטית אנא פנו לקבלת ייעוץ מקצועי מעו"ד.